Sposób przygotowania

Nalewamy wody do garnka i lekko podgrzewamy a następnie wrzucamy udko z kurczaka. Kiedy woda nam się podgrzewa obieramy marchewki i pietruszkę, które ścieramy na tarce. Dodajemy kostkę rosołową do smaku i starte warzywa. Następnie kroimy kalafiora na małe kawałki i obieramy ziemniaki, które także kroimy na małe kawałki. Po około 5 minutach dorzucamy kalafior. Gotujemy jakiś czas i wrzucamy ziemniaki. Zupa będzie prawie gotowa kiedy ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy do smaku maggi, pieprzem i bazylią. W czasie kiedy zupa się gotuje kroimy drobno natkę pietruszki, którą dodajemy pod sam koniec gotowania. Kiedy zupa jest już gotowa, wyłączamy i zaprawiamy śmietaną. Nabieramy troszkę zupy do szklanki i dodajemy około 3 łyżek śmietany. Mieszamy razem i dolewamy do zupy. Jeśli ktoś nie lubi to zawsze można zaprawić zupę śmietaną już na talerzu albo podawać bez śmietany. Czas przygotowania to około 60 minut. Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Aż mi ślinka cieknie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AGNIESZKA103

    super pozywna i pyszna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pychotka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    wygląda pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniała
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    chyba dzisiaj zrobię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    proste i smaczne ;)
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !