Sposób przygotowania

Kruche ciasto :

do miski wsypać 3 szklanki mąki tortowej,3/4 szklanki cukru,jeden cukier waniliowy,5żółtek, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1,5 kostki masła i kakao. Zagnieść do uzyskania jednolitej konsystencji i wyłożyć blachę.

Masa sernikowa :

Do miski dodać twaróg,wsypać budyń i szklankę cukru, 1 cukier waniliowy, 3 jajka,2 szklanki mleka i 1/2 szklankę oleju oraz przyprawę do mas serowych. Wymieszać bardzo dokładnie trzepaczką Triblade i wylać na blachę. Zapiekać w termoobiegu w temp. 180C około 1 godzinę.

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !