Sposób przygotowania

1. Namoczoną przez noc fasolę gotujemy przez około godzinę. Na 10 minut przed końcem gotowania solimy.
2. W rondlu rozgrzewamy oliwę i obsmażamy kurczaka na rumiano przez 3 - 4 minuty. Następnie dodajemy posiekaną cebulę, łodygę selera pokrojona w kostkę, posiekany czosnek i przyprawy i podsmażamy przez kolejne 6 minut. Całość zalewamy winem i dusimy pod przykryciem około 15 minut.
3. Na koniec dodajemy fasolę i całość posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ryżem lub białym pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    bardzo ciekawy przepis muszę wypróbować
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    musi być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    ach, jak smakowicie to wygląda;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zapowiada się smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paulina33

    Bardzo pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Brzmi i prezentuje się pysznie
  • 1
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    moje smaki :) lubię takie potrawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !