Sposób przygotowania

Warzywa obieramy. Cebulę kroimy w połowie i kładziemy na palnikach kuchenki, które podpalamy. Cebulę opalamy z obu stron. Do garnka nalewamy do połowy wodę i wrzucamy korpusa. Wstawiamy na ogień i gotujemy. Dorzucamy spaloną cebulę. W tym czasie kroimy nasze warzywa i natkę pietruszki. Dolewamy wody do garnka i łyżką wyjmujemy zawiesinę, która się wytworzyła na powierzchni. Dorzucamy marchewki, pietruszki, selera i pora. Dodajemy kostki rosołowe. Gotujemy do miękkości warzyw. Na samym końcu dodajemy pokrojoną natkę pietruszki, ewentualnie możemy posypać rosół kiedy już będzie w misce. Doprawiamy maggi i pieprzem do smaku. Podajemy z makaronem wcześniej ugotowanym. Czas przygotowania około godziny. Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dawno nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dawno nie robiłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    tessa

    uwielbiam
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię rosołek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !