Sposób przygotowania

Karpia sprawić i dokładnie oczyścić z łusek. Wyciąć kręgosłup nie naruszając skóry i boczne ości.Ja głowę odcięłam ,ale to nie jest konieczne.Pieczarki ,cebulę poszatkować i przesmażyć na maśle. Do przestudzonych pieczarek dodać rozkłócone jajko,namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę .Doprawić do smaku solą ,pieprzem i wymieszać z rodzynkami .Farszem wypełnić brzuch karpia i zaszyć ,aby nadzienie nie uciekło .Rybę posmarować oliwą,polać winem i upiec w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 50 minut. Karpia często polewać wytworzonym sosem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale ma zaszyty brzuszek ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    przepyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ciekawa jestem jak ten brzuszek wygląda :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !