Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z buraczków i jabłek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 2 szt
jabłka 2 szt
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
olej aromatyzowany łyżka cytryną

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z buraczków i jabłek

Buraki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o duzych oczkach lub w robocie kuchennym z nakładką do julienne lub ostrym nożem kroimy w drobną zapałkę. Tak samo postępujemy z jabłkie, myjemy, obieramt i kroimy w drobne słupki. Buraka i jablko przekładamy do miski. Polewamy oliwą, sokiem wycisniętym z cytryny i do smaku aromatyzowanym oleje. Wszystko mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 19.03.2012 20:20
smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak