Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z łyżką cukru i 2-3 łyżkami mleka - odstawić do wyrośnięcia.Masło rozpuścić,mąkę wsypać do miski,dodac pozostałe składniki wraz z rozczynem i alkoholem - zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Następnie rozwałkować i szklanką wycinać krążki.Twaróg zmiksować z żółtkiem i cukrem /jeżeli jest bardzo suchy można dodać łyżkę śmietany.Na każdy placuszek nakładać nadzienie i zlepiać pierożki.W głębokim naczyniu rozgrzać ojej i smażyć je jak pączki.
Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wielkanocne pierożki z jajem :o)
  • 4
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    rewelacyjny pomysł :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetnie to wymyśliłaś, nigdy podobnych pierożków nie próbowałam. Wyglądają bardzo apetycznie.
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    hahahahaha Pacpaw ma rację na zdjęciu wygladają jakby nadziane były jajem.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ja poproszę z dużą iloscią alkoholu ( na znieczulenie zęba) ...będzie smacznie i pozytecznie...2 w 1
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wyglądają:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    fajne
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    muszę spróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    rewelacyjne
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    nie próbowałam ale myślę że warto
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    wspaniały pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne pierogi
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    podoba mi się ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !