Sposób przygotowania

Masło rozpuszczamy i lekko studzimy, mąkę mieszamy z proszkiem. Jajko roztrzepujemy widelcem dodajemy cukier, oranżadę i śmietanę wszystko łączymy z mąką. Foremki do mufinek napełniamy do 2/3 wysokości, pieczemy 25-30 minut na złoty kolor. Pomarańcze filetujemy, masło rozgrzewamy na patelni dodajemy cukier po chwili pomarańcze, chwilę smażymy schłodzamy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na sztywno. Zimne babeczki dekorujemy śmietaną i pomarańczami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    apetyczne słoneczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    fajne :):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    ale pyszność
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    jeta72

    śliczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    faktycznie małe słodkie słoneczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    śliczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    piękne, jestem ciekawa tej oranżady w przepisie - muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    smakowite :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    piękne
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    super babeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    śliczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !