Sposób przygotowania

50 ml wina wymieszać z olejem, czosnkiem, pieprzem i tymiankiem. Mięso nacieramy solą i zalewamy marynatą. Szpinak przesmażyć na maśle i dodać do niego ser. Mięso faszerujemy przygotowanym szpinakiem i spinamy wykałaczką. Najpierw obsmażamy polędwice na patelni z każdej ze stron. Następnie nagrzewamy piekarnik do 160 stopni i wkładamy mięso na około 20 minut. Mięso można podawać na ciepło do ziemniaków i surówki, jak i na zimno do chleba.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    zjadłbym takie polędwiczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !