Sposób przygotowania

1. W garnku rozgrzewamy oliwę i przez 3 minuty podsmażamy cebulę z czosnkiem. Następnie dodajemy posiekane łodygi selera i podsmażamy kolejne 3 minuty. Całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy soczewicę, ryż i liść laurowy. Gotujemy przez 15 minut często mieszając.
2. Do garnka dokładamy boczniaki pokrojone w cienkie paski. Zupę solimy do smaku i gotujemy jeszcze przez 6 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię soczewice, wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agata B

    uwielbiam zupy z soczewicą, takiej jeszcze nie jadłam więc muszę ją zrobić:)))
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    zupka jak dla mnie stworzona :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !