Sposób przygotowania

Czosnek zmiażdżyć ,dodać do mięsa i doprawić pieprzem i solą do smaku .Mięso dokładnie wyrobić, podzielić na kilka części i uformować wałeczki.Potem te wałeczki pokroić na małe części i uformować kuleczki.Cebule obrać i pokroić na kawałki .Na wcześniej namoczone w wodzie wykałaczki nadziewać na przemian cebulę i mięsne kulki .Na końcach każdej wykałaczki powinny być cebulki i lekko dociskamy je do środka.Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni z funkcją grilla i upiec .Szaszłyki muszą się przyrumienić ,najlepiej piec przy lekko uchylonych drzwiczkach.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    uwielbiam szaszłyki a te wyglądają rewelacyjnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !