Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Ciasto;
ZACZYN:
250 ml ciepłego mleka
30 g świeżych drożdży
2 łyżki mąki
1 łyżka cukru


RESZTA SKŁADNIKÓW CIASTA:
500 g mąki

2 jajka
1 i 1/2 łyżeczki soli
4 łyżki cukru
100 g roztopionej margaryny

150 ml mleka

Robimy zaczyn z podanych składników. Przykrywamy go ściereczka i odstawiamy na 10 -15 minut w ciepłe miejsce.
Po jego wyrośnięciu łączymy kolejno z podanymi składnikami, pamiętając ,że na końcu dodajemy margarynę. Wyrabiamy na gładkie ciasto. Odstawiamy przykryte na 30 minut.


Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    świetnie się prezentuje! :) takie ciacho na wielkanocnym stole to prawdziwa ozdoba :)
  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetnie wygląda, lubię drożdzowe....
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo świąteczne, bardzo wielkanocne ciasto.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    piękne i smaczne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    piękny! :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Muszę się zgłosić do Ciebie na naukę:} takie śliczności robisz..........
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    arcydzieło
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    piękny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetne ciasto, wygląda i zapewne smakuje super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się ten przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    przepysznie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !