Sposób przygotowania

Wymienione przrawy mieszamy ze sobą- czyli paprykę ,sól , pieprze. Nacieramy nimi mięso, któe następnie zawijamy w folię i odtwiammy na noc do lodówki. Mięso to wjmujemy około 90 minut przez wędzeniem.
Jeżeli chodzi o samo wędzenie robimy to tak:
Na początku wędzimy dymem gorącym o temp tak około 60 stopni przez okres minut 90.
Następnie temperatura powinna byc zmniejszona do ok. 40 stopni tak plus minus. Boczek taki wędzim przez 3,5 godizny nawet do 4,5. Jak ktoś chce boczek moze jeszcze się wędzić w temp około 25-30 stopni ptrzez jakies 5 godzin co spowoduje ,ze będzie piękniej pachniał.O
Odnośnie poszczególlnych danych dotyczących wedzenia znajdują się one w innych moich przepisach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    rewelacja
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Zazdroszczę Ci tej wędzarni.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    MOze kiedyś będziesz miała swoją, u mnie to dzięki mojemu tacie:)
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    a nie peklujesz mięsa ?
  • 2
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    mąż by jadł pewnie sporo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    jest pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !