Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Proporcja ziemniaków do brokułów powinna wynieść mniej więcej 1:1. Jeśli robicie kopytka od samego początku, tzn. zaczynacie od surowych warzyw, to oczywiście musicie ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Pod koniec gotowania do ziemniaków dodajecie brokuła podzielonego na różyczki i gotujecie warzywa razem, aż wszystko będzie miękkie. Odlewacie wodę i rozgniatacie dokładnie warzywa na papkę (nie zdejmując z ognia-niech reszta wody odparuje). Kiedy papka nieco ostygnie dodajecie do niej resztę składników (jajka, mąkę i zieleninę) i zagniatacie ciasto na kopytka.

Ja korzystałam z warzyw, które pozostały mi z poprzedniego obiadu, więc brokuła zmiksowałam razem z zieleniną i dopiero połączyłam z rozgniecionymi ziemniakami.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    Super pomysł, bardzo smacznie wyglądają :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Patrząc na zdjęcie pomyślałam, że kopytka są ze szpinakiem... Miłe i smaczne zaskoczenie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    świetny pomysł na przemycenie warzyw :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale bym zjadła...
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetne:) i ładnie się prezentują na talaerzu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !