Sposób przygotowania

Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, przyprawić solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Na każdym rozbitym kotlecie ułożyć po plastrze szynki i sera, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką, a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Bulion zagotować. Serek topiony rozgnieść i wlać odrobinę gorącego rosołu, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia serka. Wlać do gotującego się bulionu i trzepaczką rozmieszać, tak by powstał gładki sos. Dodać śmietankę 18%. Doprawić czosnkiem, białym pieprzem i ewentualnie solą. Gotowym sosem zalać roladki. Wstawić do gorącego piekarnika, piec ok. 30-40 w temperaturze ok. 200 ° C. Podawać z ziemniaczkami z wody lub ryżem. Smacznego!

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    uwielbiam
  • 4
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    bardzo fajny przepis, podoba mi się też sposób podania :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    agogo2

    polecam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    na pewno pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !