Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Mięso należy pokroić w cienkie plastry i delikatnie rozbić drewnianym tłuczkiem. Każdy plasterek obtoczyć w mące i smażyć na średnio rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła ok.1-2 minut z każdej strony .Mięso powinno się delikatnie przyrumienić. Zalać winem i gotować do odparowania alkoholu.Mięso przełożyć na osobny talerz. Przecier rozpuścić w niewielkiej ilości wody i dodać do sosu mięsno -winnego, wymieszać i dodawać stopniowo serek maskarpone. Dusić przez chwilę na/ małym ogniu/do połączenia się składników.


Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ładny efekt końcowy
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    wyglada bardzo apetycznie
  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Patrzę i patrzę... I robię się coraz bardziej głodna:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !