Sposób przygotowania

Udka myjemy i gotujemy w garnku z wodą . Do udek dodajemy obrane pokrojone warzywa pietruszkę i seler .Doprawiamy przyprawą uniwersalną .Marchewki obieramy i tniemy w cieniutkie plasterki .Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone marchewki .Smażymy kilka minut aż zmiękną ,Podlewamy wywarem rosołem z gotowania udek .Dusimy .Do marchewki dolewamy jeszcze wywaru będzie to baza naszego sosu .zagotowujemy dodajemy ok 2 łyżki sosu pieczeniowego jasnego z proszku .Mieszamy dokładnie .Dodajemy ugotowane udka .Zaciągamy lekko śmietanką .Podajemy z ryżem .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    świetny pomysł, jak zwykle pięknie podane, aż ślinka leci :) zrobię kiedyś mojemu dziecku, bo lubi kurczaka i marchewkę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pyszności ja robię często kurczaka z marchewką teraz zrobie w sosie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    sambolera

    brawo za pomysl
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    interesujacy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !