Sposób przygotowania

Czosnek dokładnie obieramy , przecieramy przez praskę . Sznycle skrapiany sokiem z cytryny , układamy na deskę , przykrywamy folia i rozbijamy . Mięso przyprawiamy solą i pieprze , nacieramy czosnkiem i posypujemy bazylią . dajemy do chłodnego miejsca na 35 min. Mozzarellę kroimy w małe słupki , na każdym mięsie dajemy ser , ciasto zwijamy . Nasze roladki spinamy wykałaczkami lub zwijamy je nitką . Na rozgrzanej oliwie podsmażamy . Do mięsa dolewamy wino i bulion , przykrywamy i dusimy tak około 15 min , od czasu do czasu sprawdzamy . Zrazy najlepiej podawać z ziemniakami i sosem pomidorowym .

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pyszne
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Basia10

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    smile

    już czuję ten aromat...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm brzmi apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    pycha!
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !