Sposób przygotowania

Ser przepuścić przez maszynkę. Dodać pozostałe składniki i wyrobić na jednolitą masę. Rozwałkować ciasto na grubość ok 1 cm. Szklanką wycinać kółka, a następnie w ich środku wycinać kółka kieliszkiem lub nakrętką od butelki. Kółka smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju aż do uzyskania złotego koloru. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    jak ja dawno je jadłam...;(
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha, chyba muszę już zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    mniam mniam :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszne oponki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !