Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 200 C.

Ryby dokładnie płuczemy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem i odstawiamy na chwilę.

Masło mieszamy z wyciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami, patrz: przepis na masło czosnkowe.

Środek każdej ryby smarujemy łyżką masła czosnkowego a następnie wkładamy gałązkę pietruszki.

Każdą rybę zawijamy w folię aluminiową, układamy na blasze i pieczemy przez ok. 35-40 minut.

Po upieczeniu wyjmujemy z folii i skrapiamy sokiem z cytryny.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Uwielbiam pstrąga!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !