Sposób przygotowania

Porcję rosołową włożyć do garnka, zalać wodą, posolić, dodać listek laurowy, cebulę. Dodać również pokrojoną w plasterki marchewkę, selera, pietruszkę, pokrojonego w paseczki oraz poszatkowaną kapustę i gotować 30 minut na małym ogniu. Następnie dodać pokrojone w kosteczkę kartofle i gotować aż zmiękną. Dodać opakowanie fasolki w sosie pomidorowym, oraz całe opakowanie zakwasu buraczanego. Zagotować, dodać skrobię wymieszaną z kilkoma łyżkami zupy, chwilke gotować i zdjąć z ognia. Do zupy wlać śmietanę . Doprawić barszcz solą oraz kolorowym pieprzem. Po dodaniu śmietany, zupy już nie gotować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dawno ukraińskiego nie jadłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !