Sposób przygotowania

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Do miski wsypujemy mąkę, sól i wlewamy oliwę, oraz drożdże, które zaczęły rosnąć. Zagniatamy elastyczne ciasto. Zostawiamy do wyrośnięcia. Marchew obieramy, myjemy, kroimy w plasterki i gotujemy na parze. Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, rozwałkowujemy je i wykładamy nim blaszkę Sos pomidorowy mieszamy z przeciśniętym ząbkiem czosnku. smarujemy wierzch pizzy. Na wierzchu układamy marchewkę oraz kawałki boczku. Pizzę zapiekamy ok 10 min w 200 stopniach, posypujemy startym serem i zapiekamy jeszcze 5-7 min. Przed podaniem posypujemy listkami rukoli

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !