Sposób przygotowania

W skladnikach okreslilam ciasto francuskie kupcze, u mnie jest swoje , ale to bez roznicy ( jezeli ktos chętny jest do zrobienia go samemu zapraszam do mojej księgi;) )

Rozwałkowane ciasto francuskie kroimy w paski tak o grubosci 3-4 cm. Kroimy kazdy pasek na skos jak na zdjeciu Na srdku przez prawie całe ciasteczko nozej przeciągamy wzdłuż. Przekladamy koniec ciasta przez zrobiona dziurkę i tak formuje nam się ciasteczko francuskie jak faworek- tylko ze z tego ciasta. Tak postepujemy z każdym ciasteczkiem. Na koniec smarujemy rozmieszanym jajkiem za pomocą pędzelka. Blacha powinna byc wysparowana olejem by ciasteczka nie przywierały, badz papierem do pieczenia. Pieczemy w temp 200 stopni przez około 15-20 minut. Na koniec obtaczamy w cukrze pudrze

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    faworki z ciasta francuskiego?:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    tak, fajne są:0]
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !