Sposób przygotowania

1. Obrać i posiekać czosnek. Paprykę pozbawić nasion oraz białych części i pokroić w kostkę.
2. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i zrumienić na maśle.
3. Jogurt, bulion, musztardę, paprykę zagotować w rondlu. Dodać pokrojone mięso i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut.
4. Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Osączyć z tłuszczu i dodać do sosu.
5. Ogórek przekroić na pół a następnie pokroić w półplasterki, koper posiekać. Wymieszać z sosem tuż przed podaniem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    wygląda fajnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Prezentuje się bardzo wiosennie. Niezwykle apetyczna potrawa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    robiłam kiedyś podobnie, bardzo nam smakowało:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Sałatka wygląda rewelacyjnie! Jestem ogromną fanką takiego podania świeżych warzyw i kurczaka, chętnie wypróbuję taki sos.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !