Sposób przygotowania

Ciasto: Białka oddzielić od żółtek i ubić z 7 łyżkami zimnej wody oraz 1 szczyptą soli. Do ubitych białek dodać cukier i jeszcze raz ubić na sztywną bezę. Do ubitych białek dodać żółtka i delikatnie wszystko wymieszać, następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na koniec olej. Ciasto wylać do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 180st. Kawowa pianka: Śmietanę ubić z rozpuszczoną w małej ilości wody żelatyną pod koniec ubijania dodać sypką kawę i dosłodzić cukrem do swojego smaku. Upieczone i wystudzone ciasto wyjąć z formy, przeciąć na dwa placki, dół ponownie umieścić w formie, skropić syropem z ananasów i wyłożyć na nim 3/4 całej śmietany, posypać pokrojonymi ananasami i przykryć drugim plackiem, wierzch posmarować resztą śmietany, schłodzić. Przed podaniem można posypać kawą lub czekoladą

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    smacznie wygląda:)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Prezentuje się przepysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    Ojejku, ja kawę włąśnie piję - przydało by się takie ciacho do tej małej czarnej :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasia46

    mniam mniam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne ciasto ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    dobre ale pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !