Sposób przygotowania

Fasolę moczymy około 12-13 godz. Wymoczoną fasolę przekładamy do garnka zalewamy zimną wodą stawiamy na gazie, dodajemy liść laurowy , ziele angielskie i gotujemy. Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do fasolki, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni dodając mąkę i całość dodajemy do fasolki. Dodajemy koncentrat pomidorowy, sól i pieprz i wszystko mieszamy doprowadzając do zagotowania. Jak fasola będzie miękka możemy jeść.
Smacznego !

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo lubię fasolkę po bretońsku.
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    jak ja już dawno tego nie jadłam!
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    również lubię to danie :)
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    również lubię to danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ja nie przepadam ale czasem gtotuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    bardzo lubię :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię fasolkę po bretońsku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !