Sposób przygotowania

W garnku z wodą ok 3 litra gotujemy udka .Do garnka dodajemy liść laurowy ,kulki pieprzu i ziele angielskie .Po ok 10 min dodajemy 2 kostki bulionowe .Dodajemy pokrojoną cieniutko marchewkę -gotujemy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie wyciągamy je i oddzielamy od kości kroimy w mniejsze kawałki dodajemy z powrotem do wywaru .
Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki,posiekana cebulę i pokrojone w kosteczkę korniszony .Smażymy przez chwilę ,dodajemy czerwona paprykę ,przyprawę do flaków mieszamy .Zawartość patelni wlewamy do wywaru z mięsem .Na patelni na odrobinie masła robimy zasmażkę pierwszego stopnia -jasną .Dodajemy do zupy . Po zagotowaniu do zupy mięsnej dodajemy roztarty w dłoniach majeranek i doprawiamy pieprzem świeżo zmielonym

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Musi być syta.
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    świetna zupka, też takie lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    wygląda smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbigniew1975

    smacznie się prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !