Sposób przygotowania

Jajko dodajemy do 250 mililitrów chłodnej wody, intensywnie mieszamy. Dodajemy szczyptę soli, a następnie mąkę, po łyżce ciągle mieszając. Masa ma być gęsta mniej więcej jak gęsta śmietana.
Gotową masę łyżką nakładamy na osolony wrzątek i gotujemy od wypłynięcia klusek jeszcze 2 minuty. Wyciągamy łyżką cedzakową lub wszystko przelewamy do durszlaka - jak wolicie;)
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy masło i mieszamy aby połączyły nam się składniki.
Kluski kładziemy na talerz i polewamy roztopioną czekoladą. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    coraz lepsze potrawy można tutaj znaleźć :-) na przykład ta jest świetna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    dziekuje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    super pomysł !
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Nigdy nie łączyłam klusek z czekoladą, ale muszą być wyśmienite:):)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    z czekoladą jeszcze nie jadłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !