Sposób przygotowania

Kurczaka umyć ,osuszyć i wytrybować ze wszystkich kości. Należy zacząć od przekrojenia wzdłuż grzbietu ,potem powoli ostrym nożykiem oddzielać kość od skóry,mięsa itd.... Cały płat mięsa lekko rozbić tłuczkiem,posolić i popieprzyć z obu stron. Obraną,posiekaną cebulę zeszklić na oliwie . Polędwice drobno posiekać nożem ,dodać posiekane na drobno orzechy i morele. Wlać wino,dodać cebulę ,doprawić solą,pieprzem i dokładnie wymieszać.Masę rozsmarować na mięsie ,posypać majerankiem i zwinąć w roladę.Obwiązać mocną nitką i piec w 190 stopniach przez ok. godzinę czasu. Często polewać wodą ,później powstałym sosem i należy co jakiś czas obracać roladę ,aby równo się zrumieniła.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    podoba mi sie ten przepis
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pomysłowe
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !