Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z łyżeczką cukru. Dosypujemy łyżkę mąki. Mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 15 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie wyrośnięte drożdże wlewamy do pozostałej mąki wymieszanej z solą. Ze wszystkich składników wyrabiamy kulę ciasta, którą odstawiamy na ok. 30 minut do podwojenia objętości. Następnie ciasto dzielimy na mniejsze kule, z których tworzymy bułki. Wyrobione bułki ponownie odstawiamy na ok. 30 minut do czasu podwojenia objętości.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jaki typ mąki pszennej?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    karolcia_zip

    Mąka pszenna typ 500
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dziękuję za odpowiedź :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !