Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę, cukier, sól, zrobić wgłębienie, pokruszyć drożdże i wlać letnie mleko. Po chwili wyrobić ciasto. Dodać masło i dalej wyrabiać na gładką masę. Odstawić na pół godziny do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na placek w kształcie prostokąta. Wysmarować go dżemem i zwinąć rulon jak na roladę. Odcinać plasterki ok 1 cm grubości. Ulożyć ślimaczki na posypanej mąką blaszce lob w foremce do muffinek i piec do zarumienienia (ok 15-20 min)w 180st.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ale fajne te ślimaczki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    fajne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !