Sposób przygotowania

Cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu do miękkości.

Mortadelę kroimy w kostkę, natkę pietruskzi siekamy drobno.

Obrane, ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki skręcamy dwukrotnie przez maszynkę.

Dodajemy fasolę do martadeli i natkę Mieszmay z ziemniakami. kolejno wykadamy na każdy wafel, farsz musi być GORĄCY to ważne, bo pod wpływem ciepła wafel mięknie i się zgina.

kolejno wykadamy na każdy wafel, farsz musi być GORĄCY to ważne, bo pod wpływem ciepła wafel mięknie i się zgina. Zawijamy w rulonik każdy wafel, tak zepowstaje kilka takich ruloników. Każdy z nich kroiimy na kilka cześci, w takie grube plasty,zetak powiem. Każdy plaster obtaczamy w dwóch stron w jajku (rozmieszanym na talerzu) i bułce tartej. Podsmażamy na patelni z każdej strony.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    z barszczykiem musi byc pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !