Sposób przygotowania

Wołowinę kroimy na 3 kawałki, zalewamy 1,5 litrem wody, dodajemy 1/2 łyżeczki soli i gotujemy 45 minut, następnie dodajemy pokrojone w kostkę kartofle, marchewkę w plastrach, kawałek selera i pietruszkę, dodajemy kostkę warzywną i gotujemy dalsze 15 minut. Kapustę włoską szatkujemy i wraz z mieszanką warzywną z kukurydzą, groszkiem i fasolką dodajemy do zupy, doprawiamy młotkowanym pieprzem z kolendrą i gotujemy około 5 minut.Zupę rozlewamy do talerzy, na osobny talerz układamy kawałki ugotowanej wołowiny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    bardzo lubię taki kolorowe zupy
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    bardzo lubię taki kolorowe zupy
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    i to na wołowince

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !