Sposób przygotowania

Ze skrzydełek, warzyw i przypraw przygotować lekki wywar.
Odcedzić.
Wlać sok z buraków, dodać wydrylowane wiśnie, doprawić wyciśniętym czosnkiem - zagotować, zmniejszyć płomień do minimalnego i ogrzewać przez 15 minut, nie dopuszczając do wrzenia.
Do barszczyku dodać drobno starte pieczone buraczki, sok z cytryny i miód. Doprawić solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia i odstawić na 15 minut. Ponownie odcedzić.

Czysty barszczyk wiśniowy podawać z ulubioną formą makaronu.
Można też dodać drobno pokrojone lub grubo utarte warzywa z wywaru oraz obrane mięsko ze skrzydełek.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    ciekawy przepis
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    My jemy go od jakiegoś czasu z pierożkami z mięsem lub krokietami.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !