Sposób przygotowania

Banany pokroić w kostkę lub plasterki i wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą i cebulą pokrojoną w kostkę.
Dodać ocet jabłkowy, sól, pieprz, imbir, chili i paprykę łagodną. Podlać 2 szklankami wody i gotować pod przykryciem, aż banany się rozpadną.
Odkryć i dalej ogrzewać bez przykrycia, aż część płynu odparuje i sos nieco zgęstnieje.

Podawać na ciepło lub na zimno - do mięsa pieczonego, smażonego lub mięs i szaszłyków z grilla.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    Ciekawy:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    OJ BARDZO CIEKAWY , SPRÓBUJĘ
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Właśnie przetestowłem - świetny sos. Dodatkowo zmiksowałem go na gładko, idealnie pasował do polędwicy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !