Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z płatkami, otrębami, proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Dodajemy płatki migdałowe i posiekane daktyle. Mieszamy.

W drugim naczyniu mieszamy kefir, jajka i olej a następnie wlewamy do miski z suchymi składnikami i mieszamy szybko i niezbyt dokładnie.

Masę nakładamy do formy muffinkowej wyłożonej papilotkami, każdą papilotkę napełniamy do 3/4 wysokości i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na 25 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    bardzo fajne muffinki :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    szybki i bardzo smaczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !