Sposób przygotowania

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać zimną wodą, odstawić do odcieknięcia. W Woku ( lub na patelni ) roztopić masło, wrzucić zimny ryż oraz warzywa ( u mnie mieszanka chińska, ale idealna będzie również włoszczyzna pokrojona w słupki lub Wasza ulubiona mieszanka), doprawić czosnkiem i pieprzem. Wymieszać, przykryć i zostawić na ogniu ok 4-5 minut często mieszając.



Na koniec wbić jajko i energicznie mieszać,ąż do jego ścięcia.

Ryż jest doskonały w samotności,ale u mnie był dodatkiem do szaszłyków:))

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !