Sposób przygotowania

Żeberka wrzucić do garnka razem z włoszczyzną, zalać wodą,dodać przyprawy i gotować ok 1 godz. na wolnym ogniu.

Buraczki obrać. 3 szt przekroić na ćwiartki, jednego zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić do wywaru, zagotować i dodać łyżeczkę octu (buraki zachowają super kolor ). Pozostawić na ogniu ok kwadransa.

Żeberka wyjąć z zupy, obrać , drobno pokroić i wrzucić z powrotem do garnka.

Dodać śmietankę.

Podawać z tłuczonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Patrycja, dwa razy Ci się wstawił przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja23

    Wiem, od razu poprosiłam o usunięcie tego drugiego :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !