Sposób przygotowania

Cebulę obieramy, płuczemy i kroimy w paski. Zalewamy wrzącą wodą, solimy i wstawiamy do gotowania z obranymi w kostkę ziemniakami. Dynię myjemy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Wkładamy do garnka z cebulą i ziemniakami, dodajemy masło i gotujemy do miękkości ok 20 minut. Następnie studzimy i miksujemy blenderem. Potem należy podgrzać i dodać groszek. Gdy zupa zawrze odstawiamy i dodajemy gorące mleko. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupa najlepiej smakuje z grzankami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    AGNIESZKA103

    jak ja dawno dyni nie jadlam uwielbiam taka zupke kiedys babcia taka gotowala, musze koniecznie ugotowac taka zupke sama tylko w nowszej wersji
  • 1
    original
    Opublikowano

    Milena87

    ja nigdy takiej nie jadłam, muszę kiedyś wypróbować:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !