Sposób przygotowania

Mięso kurczaka oddzielamy od kości, następnie rwiemy na mniejsze kawałki. Możemy również pokroić w kostkę:)
Pomidory kroimy w plastry
Jeśli mamy świeżą kolendrę siekamy drobno. Gdy mamy suszoną wsypujemy garść suszonej.
Podgrzewamy patelnię najlepiej z powłoką teflonowa. Kładziemy placek tortilli na suchej patelni, rozsypujemy po całej powierzchni pokrojonego/ porwanego na mniejsze kawałki kurczaka.
Rozsypujemy połowę startego żółtego sera
Układamy na całej powierzchni plastry pomidora, przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy kolendrę. Przykrywamy drugą połową sera i przykrywamy plackiem tortilli.
Dociskamy całość talerzem, najlepiej aby był tej samej wielkości co placek tortilli.
Po około 10 minutach podgrzewania, odwracamy patelnię do góry dnem i mamy chrupiącą tortillę na wierzchu, miękka pod spodem. Dekorujemy pomidorem, podajemy. To danie dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno. Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Ale pyszne, aż mi ślinka cieknie na widok tej wspaniałej potrawy!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !