Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić na frytki ok. 1 cm grubości.Włożyć do durszlaka i przelać wrzącą wodą.Osuszyć kuchenną ściereczką lub papierowym ręcznikiem.Włożyć frytki na rozgrzaną oliwę (ok. 6 łyżek) i wymieszać ,aby pokryły się oliwą.Dodać zioła ,posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem.Wymieszać i przykryć pokrywą(najlepiej taka co ma małe otworki) i dusimy frytki do miękkości(ok. 15 -20 minut).Należy często przewracać ,aby się nie przypaliły.Podczas duszenia częściowo będą się smażyły co nada im lekko rumiany kolorek. Najlepiej smakują z warzywami i mięskiem ugotowanymi na parze. Polecam też rybę lub jajka sadzone.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Smerfetka250

    pyszne
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    moje ulubione
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mni am
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ile przypraw :) trochę odmiany przy frytkach z solą.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !