Sposób przygotowania

Brytfannę wyłożyć papierem śniadaniowym lub folią spożywczą. Dać na folię jabłka i posypać cukrem wanilinowym. BISZKOPT: Białka ubić na sztywno. Dodać cukier. Ubijać dalej do uzyskania sztywnej piany. Następnie dodać żółtka i wymieszać z pianą na małych obrotach miksera. Następnie przesiać przez sito mąką z proszkiem do pieczenia i wymieszać łyżką. Przelać masę na jabłka i piec przez 30 minut w 180 st. Po tym czasie wyłożyć z piekarnika i odczekać aż się ciasto ostudzi. Gdy będzie zimne przełożyć na deskę lub stolnicę górą do dołu (biszkopt ma być na dole). MASA: Większą część mleka zagotować. W mniejszej rozpuścić budynie. Wlać do gotującego się mleka. Zagotować. Posypać cukrem wanilinowym. Odstawić do ostudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po trochu budyniu. Można dodać także kieliszek spirytusu. Taką masą wyłożyć na jabłka. Dać do ostudzenia i stężenia masy. Na koniec polać roztopioną w łyżce masła i 3 łyżkach mleka czekoladą. Posypać startymi 3-4 kostkami czekolady.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anula250

    Pięknie wygląda :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 7
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    po prostu : pyszne ciacho...
  • 5
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszny
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ładny i pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    misia2

    noo uwielbiaaam ciasta z jabłkami
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    fajne ciasto ..pewnie pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !