Sposób przygotowania

Mięso pokroić w grubą kostkę i wymieszać z przyprawą kuchni meksykańskiej .Kapustę jeśli jest mocno kwaśna to wypłukać i posiekać nożem -włożyć do garnka. Kiełbaskę i boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu.Potem podsmażyć mięso i przełożyć do kapusty.Kapustę podlać wodą tak ,aby była przykryta ,dodać ziele i liście laurowe oraz kminek.Gotować ma małym ogniu przez ok. 2 godziny,w połowie gotowania wlać wino.Doprawić do smaku solą i pierzem najlepiej świeżo zmielonym . Następnego dnia też gotujemy ok. 2 godziny na małym ogniu .Im częściej bigos jest odgrzewany tym smaczniejszy .Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem lub ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    Ciekawe danie
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam takie kociołki
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    do takiego kociołka tak często bym zaglądała, aż dno bym zobaczyła.... :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !