Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Czosnek rozgnieść trzonkiem nożna. Jeśli używamy zwykłej cebuli, obrać ją i pokroić na kilka niedużych kawałków.
W głębokim rondlu rozgrzać połowę oliwy i wrzucić dymki (lub cebulę) i czosnek. Podsmażyć. Następnie dodać pomidory, zioła i zalać gorącym bulionem.
Umyte i osuszone udka posypać solą i pieprzem i obsmażyć na drugiej patelni na pozostałej oliwie. Włożyć do rondla z pomidorami, dodać ziemniaki, fasolkę. Zmniejszyć ogień i dusić ok. 30 – 40 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem jeśli potrzeba. Podawać gorące.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    z warzywami lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Wypróbuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    jeszcze nie jadłem, trzeba wypróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !