Sposób przygotowania

Przedewszytskim śledzie należy wymoczyć, można pokroić w mniejsze, malutkie czy większe kawałki, jak kto lubi. Następnie śledzie te skapiamy octem, posypujemy pieprzem i odstawiamy. NAstępnie zajmujemy się ogórkami, które kroimy w drobną kostke/ paski/ można nawet je zetrzeć na tarce ( takze według własnych upodobań). Jeżeli chodzi o cebulę- obieramy ją, i kroimy w tzw. piórka;) . Do śmeitany dodajemy tak przygotowane ogórki i cebule. Na koniec dodajemy do niej śledzie i wszytsko mieszamy. Najelpei aby takie śledzie około 3-4 godzin odstawić. Nastepnie wykladamy, na talerzyk, miseczke itp

Komentarze

  • 6
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    Super, pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi smacznie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    zapowiadają się smaczne śledzie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    z ogórkiem jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !