Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w sosie pomidorowym
Sos pomidorowy:
2litry rosołu zagotowujemy z łyżką przecieru pomidorowego, podbijamy łyżką śmietany i mąką z wodą. Przyprawiamy solą,pierzem,ziołami prowansalskimi i ostrą papryką.
mięso mielone | 50 dkg |
jajko | 1 szt |
koperek | 2 łyżki |
sól, pieprz | do smaku |
byłka czerstwa | 1 szt |
mleko | 60 ml |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat | do smaku |
Papryka ostra mielona Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: