Sposób przygotowania

Najpierw z ziemniaków , cebuli jajka , przypraw i mąki zrobić ciasto na placki wstawić do lodówki, następnie sos z mięsem . Wołowinę kroimy w kostkę obtaczamy ją w mące i smażymy na silnie rozgrzanym tłuszczu , potem po usmażeniu przekładamy do mniejszego garnka czy rondelka podlewamy woda dajemy też podsmażona cebulę i to dusimy godzinę . Jeśli lubimy paprykę też możemy dorzucić. Tylko paprykę dodajmy po tej godzinie duszenia wraz z przecierem pomidorowym, doprawmy do smaku i dusimy jeszcze pół godzinki , a my w tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki smażymy placki , sos zagęszczamy mąką i na placki polewamy gotowy pyszny sos, dowolnie ozdobić .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    lubie takie placki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    wyglądają bosko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    też takie robię, są rewelacyjne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gemini

    Uwielbiam placek po węgiersku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    przepyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    mmm..pycha! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !