Sposób przygotowania

Filety osączyć z oleju i wymoczyć 3 godziny w zimnej wodzie.
Osączyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić w niewielkie kawałki na jeden kęs.
Z wody, octu, soli i cukru ugotować marynatę, ostudzić ją i zalać śledzie ułożone w słoiku - odstawić do lodówki na 1-2 doby.
Majonez połączyć z musztardami i miodem, doprawić solą i pieprzem do smkau.
Śledzie osączyć z marynaty i wymieszać z sosem musztardowym.
Przełożyć ponownie do słoika i wstawić na dobę do lodówki.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="maroon"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="maroon">
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    coś dla mnie,lubię śledzie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !