Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je ze szczyptą soli na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodajemy cukier, następnie żółtka, na końcu mąkę z proszkiem. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 15 minut w 160 st C. Oddzielamy ciasto od papieru i zwijamy w zwilżoną ściereczkę do ostygnięcia. Przygotowujemy krem - śmietanę ubijamy na sztywno, dodając cukier puder i maliny, miksujemy do połączenia składników. W ciepłej wodzie rozpuszczamy żelatynę i dodajemy ją do kremu chwilę miksując. Odkładamy 1/3 kremu. Malinową śmietankę kładziemy na ostudzonym biszkopcie, zwijamy roladę. Na koniec smarujemy wierzch pozostałą częścią kremu. Wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pyszna i ładna
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    mega apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszniutka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    super rolada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Smaczna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    wygląda apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    bardzo fajny kasek
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam piękna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !