Sposób przygotowania

Filet z kurczaka rozkroić na dwie części. Przyprawić, zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki (na im dłużej tym lepiej).
Pieczarki pokroić drobno, cebulę posiekać. Pieczarki i cebulę podsmażyć, posolić.
Ciasto francuskie (2 płaty o wym ok 15x25cm) wyjęte z lodówki rozwinąć i naciąć z boków paski o szerokości ok 1,5cm zostawiając na środku 3-4 cm ciasta w całości. Na tym fragmencie ułożyć kawałek kurczaka, przykryć pieczarkami z cebulą i plastrem sera. Ciasto francuskie zakładać jeden pasek na drugi, zostawiając między nimi trochę miejsca. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wstawiamy zawiniętego kurczaka do piekarnika nagrzanego do 180st (z termoobiegiem) i pieczemy ok 35 min (do zrumienienia ciasta).

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnyeshka

    dobre :)
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    super!! dobry jest tez łosoś zamiast fileta:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata31

    U mnie łosoś odpada, bo Mąż kręci nosem na kazdy rodzaj ryby

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !